Roast – Hannele Lauri

Roast on enlantia ja tarkoitaa paahtamista. Roast on Yhdysvalloissa suosittu TV-formaatti, jossa julkkikset naljailevat toisilleen ja kussankin ohjelmassa on aina yksi päähenkilö, johon pataluhaksi haukuttava on kustuttu istumaan ja häntä sitten hakkuvat muut paikalla olevat roastaajat. He toki naljailevat toisilleenkin siinä samalla ja yleisö riemuitsee. Näissä ohjelmissa käytetään kieltä, joka ei missään tapauksessa pidättyväisessä Suomessa tulisi kuuloonkaan. Lopuksi roastattava saa itse puheenvuoron ja hän puolestaan vastaa muille roastaajille samalla mitalla. Ohjelmissa ovat esiityneet mm. Pamela Andersson, David Hasselhoff, Donald J Trump ja ainakin Justin Bieber roastattavina.

Me roastaamme nyt Hannele Lauria.

” - Minua ei ole siihen haastateltu, mitään ei ole kysytty. Kuka tämä ihminen edes on, joka kirjan on kirjoittanut? Onko hän tuntenut Speden hyvin? Miten hän yhtäkkiä kirjoittaa Spedestä kirjan? Lauri hämmästelee.” Näin Hannele Lauri Iltalehdessä 2.9.17.

Kyse on Tuomas Marjamäen Spedestä kertovasta kirjasta, johon Lauria ei muka ole haastateltu. On haastateltu, mutta silloin kun hänen puheestaan sai vielä selvää.

Iltapäivälehtisanomien vinkkimies Uuno (nimi ei muutettu) sanoo, että eihän Hannelea voi haastatella, koska hänen puheestaan ei saa mitään selvää. Syy on liian monet Botox-piikit. Mä olen pann...paneutunut Hannele Lauriin ”syvällisesti”. Sitäpaitsi Hannele tuntee kirjan kirjoittajan, Apu-lehden toimituspäällikön Tuomas Marjamäen oikein hyvin. Mikähän muistinmenetys nyt on meneillään. Toisaalta Hannele muistaa oikein hyvin meidän yhteiset hetket, koska pidin huolta siitä, että valittamista ei jälkeenpäin olisi. Laulanko Nocturnen tähän väliin?

- ei tarvitse nyt laulaa, vastaan.

Näyttelijä Oskari Katajisto puolestaan kiistää aikaisemmat suhdehuhut Hannele Lauriin, mutta ei savua ilman tulta. Vaikka heidän ikäeronsa on kolmetoista vuotta ja Katajisto vetoaa siihen, että hänellähän oli vaimo ja lapsi silloin, kun he näyttelivät Helsingin kaupungin teatterissa, ei se Kajiston tahtia ole ennenkään hidastanut. Miksi se olisi hidastanut Hannele Laurin kohdalla, kyselee vinkkimiehemme Uuno.

IPLS seuraa mielenkiinnolla palautuuko Hannele Laurin muisti enää ollenkaan.

Voit jakaa tämän sivun Facebookissa, Twitterissä ja Google+:ssa sivun laidassa olevasta linkistä.

Idylli Vesalassa

Uudessa Koti ja interiööri-sarjassamme tutustumme tänään Helsingin Vesalassa, Laakavuorenkujalla asuviin Kertsiin (42 v.) ja Hoo Sannaan (36 v.). Oikeita nimiään he eivät halua julkisuuteen, mutta Hoo Sanna sanoo, että kutsumanimi on lyhenne aiemmin tunnetusta Horo Sannasta. Kertsin kutsumanimi taas tulee siitä, että ennen hän piti Itä-Pasilassa teineille ”viihdekerhoa”, jonka viranomaiset lopettivat brutaalisti vedoten muka päihteiden liian runsaaseen käyttöön. 

Lapsia perheessä on kaksi Urho (8 v.) ja Nella (6 v.), mutta he asuvat toistaiseksi sijoitusperheessä, josta sosiaaliviranomaiset ovat heidät luvanneet palauttaa vanhemmille, jos nämä suostuvat korvaushoitoon. 

Asunto sijaitsee kätevästi aivan Vantaan Länsimäen ja Mellunmäen metroaseman tuntumassa, joten metrolle kävelee kahdessa minuutissa. Se on olennaista Kertsin liiketoiminnan kannalta, koska metro kulkee usein ja sillä pääsee nopeasti toimittamaan tilauksia asiakkaille. Liiketoimiensa laatua Kertsi ei tarkemmin täsmennä, mutta sanoo sen liittyvän nautintoaineisiin. 

- Me ollaan v***u kato liikemiehiä, sillä me v***u ittemme elätetää, tajuutsä toimittaja, sanoo Kertsi tyypilliseen itä-helsinkiläiseen tapaan.

Koti on Helsingin kaupungin vuokra-asunto ja kaksio sijaitsee käytännöllisesti ensimmäisessä kerroksessa, jossa on pieni piha ja portti suoraan jalkakäytävälle, joten Kertsin asiakkaat voivat tulla ostoksille mihin aikaan vuorokaudesta tahansa häiritsemättä rappukäytävässä naapureita. 

Asunnon kodikkuutta korostaa dekoratiiviset yksityiskohdat, joista voimme nähdä, että Kertsin ja Hoo Sannan sisustus noudattaa tämän elämäntyylin valinneiden perheiden tyypillistä tapaa. Koska Kertsi sanoi jo saapuessamme, että täällä ei sitte v***u valokuvata, teki piirtäjämme Leena Juutilainen asunnosta havainnekuvan.

Kuvassa näkyy, kuinka kaksi laittalla olevaa neulaa osoittaa kohti seinällä olevaa printtivedosta, joka muistuttaa Hoo Sannaa hänen entisestä elämästään isosena rippileirillä. Kuvassa (ei mahtunut piirrokseen) Vapahtajamme Jeesus Kristus riippuu ristillä viimeisenä päivänä. Hoo Sanna tulee ankarasti uskovaisesta perheestä. 

Jutumme sisältää tuotesijoittelua:

Olutpullot ja tölkit: Sinerbrykoff, Olvi ja Hartwall

Asusteet: Pöllitty Stockalta ja Sokokselta

Lasit: Jotai Iittalaa

Taulu seinällä: Ei mitää tiatoo

Voit jakaa jutun Facebookissa, Twittwrissä ja Google+:ssa sivun laidassa olevasta linkistä.

Romu Paavin väite: huutokauppakeisari ei ole keisari

Suomen huutokauppakeisari ei ole aito aatelinen. Meille tuli tutkintapyyntö taholta, jota epäilemme Aki Palsanmäen kilpalijaksi, koska hän esitteli itsensä Romu Paaviksi.

Romu Paavi sanoi, että hän toivoo tutkivan journalismin ryhmämme ottavan selvää siitä, onko Aki Palsanmäki todella aatelista sukua, sillä keisarin tittelin käyttäminen vaatii vähintään sitä, että siniverisyyttä suvusta löytyy. Palsanmäellähän on usein yllään t-paita, jonka miehustassa lukee sanat KEISARI TULEE ja selkäpuolella lukee vastaavasti KEISARI MENEE.

Tutkivan journalismin ryhmämme nuorin tulokas Jermu Ali-Urpo ilmoittautui tehtävään oitis. Hän oli halukas lähtemään, koska matkasta Uuraisille saa päivärahaakin ja matkakorvaukset.

Aikansa paikallisessa kirkkoherran virastossa tongittuaan, Jermu Ali-Urpo totesi, että vaikka sukulinjoja molemmilta puolilta selailisi kuinka pitkällle tahansa, suvuista löydy yhtään aatelisnimeä.

Kun Ali-Urpo oli palannut tutkimusmatkaltaan, otimme yhteyttä Romu Paaviin ja kerroimme tietomme. Romu Paavi oli voitonvarma ja sanoi, että tämä ei jää tähän.

-        Nyt mä pääsen näyttämään sille kukkoilijalle närhen munat! Se perkele vei kerran yhden Arabian papukaijakannun mun nenän edestä ja vielä hinnalla, jolla se pääsi tienaamaan aivan helkkaristi mania. Toisen kerran se vei mun nokan edestä yhden Tiffanyn rintaneulan, jota epäilen väärennökseksi, mutta aitona se saatana sen myi. Kolmannen kerran se ehti ostopaikalle ennen mua ja kun mä tulin sinne se kantoi autoonsa Billnäsin ruokailukalustoa.

IPLS sanoutuu irti huutokauppamiesten keskinäisestä nokituksesta. Me keskitymme ydinosaamisasiaamme, joka on surkean journalismin tuottaminen.

Voit jakaa tämän sivun Facebookissa, Twittwrissä ja Google+:ssa sivun laidassa olevasta linkistä

Juristi pisti kädet omiin taskuihinsa

Vanhan vitsin mukaan ulkona on kylmä, jos juristi pistää kädet omiin taskuihinsa.

Valkeakoskelainen varatuomari Johanna Entierro on joutunut kollegoidensa pilkan kohteeksi antaessaan alennusta oikeusavusta asiakkaalleen, joka ei ollut niin vähävarainen, että olisi saanut julkista oikeusapua, mutta halusi asiansa tuomioistuimen ratkaistavaksi. Asiakkaan tapaus ei ehkä olisi muutenkaan täyttänyt julkisen oikeusavun kriteerejä, sillä kyse oli hirviporukasta erottamisesta.

Tapaus juontaa juurensa viime syksyn tapahtumiin, jolloin valkeakoskelainen metsästysseura Tuhnut erämiehet järjesti hirvikokeen paikallisella ampumaradalla. Tapana on ollut, että metsästysseura kutsuu valvojaksi jonkun seuraan kuulumattomattoman luotettavan kansalaisen. Tällä kertaa päätettiin, että valvojaksi kutsutaan kaupungin entinen kaupanvahvistaja, joka oli toiminut myös kaupungin kirjanpitäjänä.

Normaalisti valvoja on aina ollut erämiesten “vanha tuttu”, joka on poikkeuksetta hyväksynyt kaikki ampumakokeeseen osallistuneet. Tällä kertaa asiat eivät edenneet ns. vanhaan tapaan, vaan valvoja hylkäsi erään suorituksen, koska Eino Kiljavainen, 84 v. oli ampunut niin pahasti hutiin, että koetta ei valvojan mukaan voinut mitenkään hyväksyä.  

Tämän seurauksena Tuhnut erämiehet joutui erottamaan vanhan kunnon Einon hirviporukasta. Kiljavainen suivaantui asiasta niin paljon, että päätti haastaa metsästyseuran oikeuteen ja valita varatuomari Entierron avustajakseen oikeuteen. Entierro tunnetaan paikkakunnalla paitsi pätevänä juristina, niin myös “saatanan hyvän näköisenä” naisena.

Asia eteni sitten oikeuteen ja koska Johanna Entierrolla ei liiemmin juttuja ollut juuri nyt avustettavaan, hän sanoi Kiljavaiselle, että tämä saa alennusta oikeusturvavakuutuksen omavastuun verran jutussa.

Jutun aiheuttama kohu on nyt edennyt siihen pisteeseen, että paikkakunnan muut juristit murjovat Entierroa mm. kyselemällä, että antaako tämä alennusta kenties myös muista palveluista.

 

Loviisasta löytyi virittämätön mopoauto

Tapaus sattui heinäkuussa Loviisan Karlskronabulevardilla Loviisan entisen Alkon edessä, kun Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivystävä poliisipartio päätti pysäyttää edellään liian hiljaisella nopeudella ajaneen mopoauton. Autoa ajoi Loviisan ruotsinkielisen yläkoulun oppilas Mianoralotta Bergström 15 v.

Vanhempi konstaapeli Johanna-Anneli Vornanen kysyi Bergströmiltä syytä liian hiljaiseen ajoon, johon kuulusteltava sanoi, emmä tiä, vet inte. Vastauksen epämääräisyys sai konstaapeli Vornasen epäilemään, että jotain tässä asiassa nyt on mätää. Hän puhallutti kuulusteltavan, mutta mittari näytti nollaa ja korttikin oli kunnossa sekä vakuutus maksettu eräpäivänä.

Tämän jälkeen konstaapeli Vornanen soitti päivystävälle komisariolle, jonka päätöksen nojalla mopoauto päätettiin viedä rikostekniseen laboratorioon tutkittavaksi. Auto purettiin “ns. atomeiksi”, mutta mitään virittämiseen viittaavaa ei löytynyt. Auto toimitettiin omistajalle asiaan kuuluvin pahoitteluin ja Mianoralotta Bergström sai autonsa takaisin. Konstaapeli Vornanen tosin sivalsi auton omistajaa sanomalla, että olet tarkkailussamme.

IPLS tavoitti Bergströmin Loviisan keskustassa Hesburgerin edustalla eilen ja tiedusteli asiasta tarkemmin. Mianoralotta sanoi huvittuneena, että eihän autoa oltu keritty virittää vielä, koska hän oli palaamassa Porvoosta autokaupasta, joten se siitä, de e de. Se oli ollut mulla vasta puolitoista tuntia käytössä si du. Jag hade haft de bara en och en halv timme.

Sami Hedberg pelikieltoon?

22. Syys, 2017

HIFK:n pelaajakomitea harkitsee Stand Up-koomikko Sami Hedbergin pistämistä pelikieltoon, koska tämä veti päälleen HPK:n kannattajapaidan TV-ohjelmassa Grillit huurussa.

Pelaajakomitean vinkkimies Lennart Pertell vihjaisee, että Sami Hedbergin kausikortti pitäisi jäädyttää määräajaksi.

- Mehän ei sitä voida päättää, mut me voidaan aina asiaa esittää. Tää on nimittäin niin saatanan törkee temppu, että sitä ei voida katella sivusta ihan noin vaan, luonnehtii Petrell.

IPLS jää odottamaan, mihin toimenpiteisiin asiassa ryhdytään.