Ryyppäsitkö hiihtolomalla liian vähän? 4 ohjetta asian korjaamiseksi

Meteorologimme Yrjö Ärjy on tajoutunut auttamaan liian vähän ryypänneitä. 

- joo, asia on vähän niin, et jos dokasit lomilla liian vähän, kaikki ei menny persiilleen. Kato asian voi korjata vielä, koska kuka sitä on kieltäny dokaamasta omalla ajalla vaikka joka ilta?

- tässä muutama hyvä neuvo, josta kannattaa ottaa opiksi:

1) Jos olet päiväduunissa, mene suoraan duunista Alkoon ja osta flínda Tapioo, mut vaan puolen litran. 0,7 l on liikaa yhdelle illalle. Sen ku vetää, ei ole aamulla työkyvytön, vaikka haiskahtaahan se ainakin puoleen päivään asti. Jatka näin joka päivä ainaki kaks viikkoo.

2) Käväse ruokiksella paikallispubissa vetämässä muutama tasottava tuoppi tai kolmeki, koska ei sitte ehdi tulla liian kova darra. Tän neuvon antoi muuten Vuosaaren lukion entinen opinto-ohjaaja, joka käytti tätä taktiikkaa viimeiset työvuotensa joka päivä, vaikka tuli duuniin aina vanhalla Datsun 100 A:lla. Se oli alun perin historian vanhempi lehtori, mutta iisimmät hommat kiinnosti ja se rupes opoks.

3) Ku tulee perjantai, mene suoraan brenkkuhandelliin ja osta yks puolikas Tapsa ja kaks 0.7 l flindaa. Siinä sulla on koko viikonlopuks tarpeeks ja siinä on se hyvä puoli, ett sun ei tarvii miettii maanantaina, mitä tuli töpättyä, koska et kuitenkaan muista mitään.

4) Parin viikon kuluttua sulla alkaa olla homma paketissa, mutta älä lopeta ku seinään, vaan osta bissee ainaki muutamana ekana päivänä enne ku olet dokannut omasta mielestäs tarpeeks.

Voimahaleja vaan kaikille, jotka alkavat toteuttaa Yrjön oikeaoppista dokausopasta.

Iltapäivälehtisanomien toimitus suhtautuu Yrjö Ärjyn neuvoihin varauksella

Voit jakaa tämän sivun Facebookissa, Twitterissä ja Google+:ssa sivun laidassa olevasta linkistä

Työtön osti koiran – TE-keskus raivostui

Kaksi vuotta työttömänä ollut Raimo Leväniemi oli ostanut labradorin noutajan pennun seurakseen viime toukokuussa. Viime viikolla Leväniemi sai kirjeen TE-keskuskelta, jossa tiedusteltiin koiran hankinnasta ja sen todenperäisyydestä.

Raimo Leväniemi päätti soittaa TE-keskukseen ja kysellä työvoimaviranomaisten motiivia tiedustella hänen yksityisasioitaan. TE-keskuksen virkailija vastasi heillä olevan syytä epäillä, että Leväniemi ei vietä työttömälle tyypillistä elämää, joka tarkoittaa keskioluen latkimista ja sätkien vetoa sekä lorvimista ostarin liepeillä, varsinkin jos ostarissa sijaitsee Alko.

Leväniemi vastasi tähän, että hän käyttää koiranhoidon lisäksi aikansa uuden työpaikan etsimiseen. Tämä ei kelvannut TE-keskuksen virkailijalle, joka huusi, että mä en jaksa tätä enää. Sinun kaltaisiasi ei ole ja nyt myyt sen koiran ja alat viettää normaalia työttömän elämää, kuten kaikki muutkin Kontulassa asuvat työttömät.

Työttömyydestä kaksi vuotta kärsinyt Leväniemi päätti soittaa virkailijan päällikkäviranomaisella, joka vahvisti, että kyllä virkailija oli toiminut aivan asiallisesti ja tämä on ministeriön ohjeistama käytäntö nyt. Jokaiselta työttömältä vaaditaan nykyään ns. lajityypillistä käyttäymistä eikä poikkeuksia tästä voida sallia. Sen on vahvistanut itse pääministeri Juha Sipiläkin.

IPLS tarvitsee astrologin

Tuntuuko, että sinulla on voimakas intuitio? Keskusteletko tuonpuoleisen kanssa? Oletko tutustunut tarot-korttien mystiseen maailmaan? Oletko henkinen auttaja? Tuntuuko sinusta, että kosmologia ja astronomia ovat huuhaata, mutta astrologia vakavasti otettavaa tiedettä?

Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, saatat olla etsimämme henkilö, sillä lehdeltämme puuttuu Sibylla, ennustaja tai astrologi.

Tehtävään olisi ollut tarjolla meteorologimme Yrjö Ärjy, mutta hänellä on jo riittävästi vastuualueita, joten hän ei tähän tehtävään nyt sovi.

Sibyllat olivat läsnä jo muinaisessa Kreikassa ja Roomassa, joten suhtaudumme heihin vakavasti ja siksi olemme päättäneet laajentaa tarjontaamme ryhtymällä laatimaan tähtikarttoja ja siihen tehtävään tarvitsemme pätevän henkilön.

Jos tunet olevasi etsimämme henkilö, laita lyhyt kuvaus itsestäsi kommenttikenttään tai lähetä hakemus toimitukseemme osoitteella jounimikael@ipls.fi

Työtön tohtori sai töitä Kokkolassa

 

Filosofian tohtori Saila Räätämönoja kertoo, että hän ehti olla työttömänä neljä vuotta, koska yliopisto lopetti hänen tutkimuksensa rahoittamisen ja näin hän lopulta päätyi työmarkkinatuelle.

Hän kertoi, että oli tutkinut haitallisten vieraslajien vaikutusta ja torjuntaa luontossa. Valitettavasti hanke oli lopetettu, koska se siirrettiin SYKEn eli Suomen ympäristökeskuksen tehtäväksi.

Kokkolassa ollaan kuitenkin edistyksellisiä. Kaupunki päätti ottaa härkää sarvista ja ryhtyä toimeen ihan omin kätösin ja lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, hän kertoo. Meillä asia ratkaistiin niin, että pitkäaikaistyöttömille järjestettiin tekemistä ja vieraslajien kuten jättiputken ja palsamin torjuntaan ryhdyttiin itse.

Kun epäilen, että ehkä Kokkolassa yritetään lyödä kolme kärpästä yhdellä iskulla, hän kysyy, että miten niin. Vastaan, että näin työllistämällä kaupunki säästää pitkäaikaistyöttömien aiheuttamat sakot, jotka ovat puolet työmarkkinatuesta.

- jaa, emmä ole tota ajatellut, vastaa tri Saila Räätämönoja.

- saatko varsinaista palkkaa työstä vieraslajien torjunnassa?

- emmä ole saanut yhtään tiliä vielä, mutta kyllä kai työstä palkkaa maksetaan.

- meillä on syytä epäillä, että saat työstä yhdeksän euron kulukorvauksen päivältä työmarkkinatuen lisäksi.

- ai, no se nähdään sitten, mutta tässä mä pääsen kuitenkin tekemään käytännössä sitä, mitä aikaisemmin tutkin yliopistossa ja onhan se kiva, että jotain tekemistä on.

Kun jatkan epäilyjäni asiassa ja viittaan mahdollisuuteen orjatyöstä hyvinvointivaltiossa, hän suuttuu ja sanoo, että ei tässä nyt missään Kongon laittomissa kultakaivoksissa olla.

Kuittaan asian sanomalla, että eikö.

Hän jää miettimään asiaa toviksi ja lopulta huokaa, että en mä nyt sentään meinaa junan eteen hypätä tän takia.

 

 

Danny, Erika ja neljän kimppa

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen, 74 v. tunnusti joulun alla v. 2014, että viettää joulua entisen vaimonsa Liisa Lipsasen, (os. Seppälä) ja tämän nykyisen ruotsalaisen miehen kanssa heidän Kuusisaaren kodissa. Näin kirjoitti nimimerkki Yksinäinen Katsastaja Ilta=Sanomissa 20.12.2014. 

Vinkkinaisemme ”Armi” (nimi muutettu) tietää asiasta enemmän. Tulevaa joulua varten Dannyn uusi naisystävä, tangokuningatar Erika Vikman, 24 v. on alustavasti hyväksynyt ajatuksen neljän kimpasta ja Danny on tästä erittäin mielissään. 

- Danny ei ole omien sanojensa mukaan koskaan oikein pitänyt ns. Threesome-jutuista, kertoo Armi.

Nyt tilanne muuttuu olennaisesti, koska hän saa Erikan mukaan tähän hauskaan leikkiin, joka muuttuu luontevasti ns. Foresome-jutuksi.

IPLS:n vinkkinainen tietää, että Erikan äiti Saija Vikman, 51 v. ei ole asiasta millänsäkään, sillä hän tietää, että Erika tekee joka tapauksessa mielensä mukaan ja hyväksyy tyttärensä valinnat mukisematta. Rakkaushan on tärkeintä, sanoo Saija Vikman. 

IPLS aikoo lähettää paparazzin Kuusisaareen jouluna 2017 maksoi mitä maksoi.