Lehtemme meteorologi Yrjö Ärjy on käsittänyt ME TOO-kampanjan ehkä vähän väärin. Taannoisella lennollaan Dante Infernoon toimitusharjoittelija Jasmine Äkkiväärä uhkasi ottaa osaa kampanjaan, mutta Ärjylle ei ole auennut, mistä siinä on kysymys. Kuva Leena Juutilainen, teksti Jouni-Mikael Cedervall

Tänä vuonna joulupukilla oli ilmeisesti sen verran kiireitä, että ehti Yrjö Ärjyn kotiin vasta Tapanin päivänä eikä tämä nyt tainnut olla aivan ensimmäinen kerta. (Kuva Leena Juutilainen, teksti Jouni-Mikael Cedervall)

Ensitreffit alttarilla, BB-talo, Paratiisihotelli, Temtation island, Gladiaattorit, Hengepelastajat, X-Factor jne...Näitä ohjelmia ja niiden tuottamia varttitunnin julkkiksia riittää ja kun soppaan vielä lisätään, että tv-tuotantoyhtiöiden juontajatkin haluavat itse olla julkkiksia, niin eihän siinä kukaan pysy mukana. Paitsi Ilta-Sanomien Rita Tainola, joka itsekin alkaa olla jo melkoinen "nähtävyys". Siis itsensä parodia.

Kuva Leena Juutilainen, teksti Jouni-Mikael Cedervall

Sorbus loppu - tuokaa lisää

IPLS:n toimitus järjesti vuoden seksikkäin mies-kisan, kuten muillakin iltapäivälehdillä on ollut tapana aina silloin tällöin. Äänestys järjestettiin suljetulla lippuäänestyksellä, joten kaikki sujui lain kirjaimen mukaan.

Muistamme esimerkiksi erään lehden kilpailun, jossa silloinen pääministeri, nyttemmin presidenttiehdokkaana oleva kansanedustaja Matti Vanhanen voitti kisan. Hiljattain kisan ovat voittaneet mm. toimittaja Riku Rantala sekä räppäri Cheek eli Jare Tiihonen. Muita takavuosien voittajia ovat olleet mm. kirjalija, muusikko ja entinen kansaedustaja Claes Andersson (vas) ja näyttelija, kirjalija Peter Franzen. Vuoden 2015 voittaja oli laulaja Jalmari...korjaan Valtteri Torikka.

Tänä vuonna kisan voitti ylivoimaisesti lehtemme meteorologi Yrjö Ärjy. Voitto oli niin selvä, että toista palkintoa ei tänä vuonna jaettu lainkaan. 

Iltapäivlehtisanomien toimitus onnittelee Yrjö Ärjyä ja tulee kukittamaan tämän heti, kun hän suostuu ilmaantumaan maisemiin. Me tiedämme tavan, jolla saamme Ärjyn tulemaan. Jätämme päätoimittajan pöydälle avatun konjakkipullon ja hän saapuu paikalle tuota pikaa.

 

Mallimaailmassa on ollut tapana jo vuosia ns. photoshopata mallien kuvia entistä paremman näköisiksi. Nuoruutta ja hoikkuutta on pidetty ihanteena, mutta mopo on karannut käsistä jo kauan sitten ja niinpä mm. Ranskassa on lailla kielletty liian laihojen mallien käyttämisen mainoskuvissa. Brittiläinen plusmalli Iskra Lawrence on eräs, joka kulkee toiseen suuntaan oman runsasmuotoisen kehonsa esittelyssä. Hän on kieltänyt photoshoppingin omissa kuvissaan. Suomessa  mediapersoona Jenni Lehtinen on aloittanut Vaakakapina-nimisen TV-ohjelman teon, jotta ihmiset oppisivat hyväksymään ulkonäkönsä sellaisena kuin se on.

Meteorologinakin tunnettu säärohveetta Yrjö Ärjy on raivoissaan THL:n huhtikuussa julkaisemasta tutkimustuloksesta, että nuoriso käyttää päihteitä entistä vähemmän. Syynä tähän pidetään älypuhelinten vetovoimaa kännäämisen sijasta. Tämä haittaa huolestuttavasti meteorologimme liiketoimintaa, johon on olennaisena osana kuulunut viinan trokaaminen. Piirros Leena Juutilainen ja teksti Jouni-Mikael Cedervall