Outo viinipullo

Toimitukseemme oli tuotu salaperäinen punaviinipullo, jossa oli pääsiäiskortti saatteena, mutta ei allekirjoitusta. Ensin arvelimme, että sen on täytynyt tulla väärään osoitteeseen, sillä meille ei yleensä koskaan tuoda muita kuin konjakkipulloja lahjuksina. Meitä lahjovat tahot tietävät, että ilman laatukonjakkia, ei asianomaista tahoa muisteta teksteissä hyvällä.
Tutkittuamme korttia tarkemmin huomasimme, että kortissa luki hieman epävarmalla käsialalla kirjoitettuna: HYÖVÄÄ PÄTSIÄITSÄ!
Arvelimme, että asialla täytyy olla meille varsin tuttu taho ja niin päätimme kostaa kolttosen.

Punavini oli Caballo de Mendozaa, joka on Alkon hinnaston mukaan halvimmasta päästä. Täysin arvotonta skeidaa, sanoisi tuttu tahomme. Siirsimme pullon sisällön karahviin ja panimme sen viinakaappiimme. Sitten nostimme pöydälle parhaan konjakkipullomme, otimme korkin pois ja odotimme.

Kun ovi kävi, vaihdoimme konjakkipullon punaviinikarahviin ja meteorologimme Yrjö Ärjy astui huoneeseen.

Maistuisko Ärjylle lasillinen, kysyin.
- öh, eikös täällä tuoksahtanut konjakki?
- saattoi tuoksahtaakin, mutta se on loppu ja tarjolla olisi tätä argentiinalaista laatuviiniä, jos Ärjylle sopii.
- ei perkele mulla ole nyt aikaa alkaa teijän kanssa tätä pirunpolskaa tanssia. Ei tainnut onnistua mun pila. Avaa se saatanan konjakkipullo nyt.
- hyvä on, mutta anti olla viimeinen kerta tätä laatua sitten Ärjy!

Laululyriikan "sä" raivostui

Laulyriikan "sä" menee lakkoon ja kieltää sanoittajia enää käyttämässä hänen nimeään tulevissa lauluissa. "Sä" on kyllästynyt siihen, että häntä käytetään härskisti hyväksi ja enimmäkseen mollataan.

- onhan mua nyt söpöksikin väitetty, mutta mä en saatana ole söpö, joten se tuntuu lähinnä v***uilulta, sanoo "sä".

- mä olen päättänyt järjestää mielenosoituksen valtioneuvoston linnan edessä ja haukkua pääministeri Juha Sipilän, koska se on kuitenkin syyllinen lopulta ihan kaikkeen, jopa siihen, että mua mollataan joka toisessa biisissä. Ja mä puhun nyt vaan suomenkielisestä laululyriikasta, koska englantilaiset kollegat saa ihan itte raivostua, jos huvittaa! jatkaa "sä" tuohtuneena.

Kysymme "sä":ltä oletko mies vai nainen?

Mitä helvettiä toi on tarkoittavinaan? mähän olen sekä mies että nainen, kysy vaikka Marco Bjurströmiltä, päättää "sä" haastattelun.

IPLS:llä ei ole omaa kantaa asiaan, mutta vastuullisena mediatalona joudumme välittämään tällaisiakin uutisia.

Voit jakaa tämän artikkelin Facebookissa, Twitterissä ja Google+:ssa sivun laidassa olevasta linkistä.

Kouvolalaismies tunnusti rakkautensa vaimolleen

Kouvolainen Sami (nimi muutettu) tunnusti eilen rakkautensa vaimolleen. Tällaista ei tiettävästi ole koskaan ennen tapahtunut koko Kymenlaakson maakunnassa, saati sitten Kouvolassa.

"Ei tääl oo tapan tollast sanoo", kuvailee haastattelemamme kadunnainen Manskilla Kouvolan keskustassa. Katunaiselta hän todella näyttikin ja lisäsi vielä, "et mie en oo ikin sanonu kellee sillai".

IPLS;n tutkiva ryhmä päätti ottaa asiasta selvää ja kaivaa Samin sukuhistorian esille, koska lehdessä epäiltiin, että mies ei voi olla aito kymenlaaksolainen.

Aivan kuten olimme olettaneet, mies ei ole aito kouvolalainen, vaikka Kymenlaakson murretta sujuvasti puhuukin, vaan on syntyisin Porvoosta. Helpottava tieto sikäli, että näin Kymenlaakso saa pitää maineensa kalseana ja luotaantyöntävänä maakuntana. Kotkaa ei lasketa.

Laululyriikan "mä" vastaa "sä:n" arvosteluun

Tässä lehdessä oli aiemmin artiikeli, jossa laululyriikan “sä” raivostui siitä, että häntä mollataan niin monessa kevyen musiikin laululyriikassa. Nyt “mä” vastaa kritiikkiin.

“Ensinnäkin “sä” olet lökäpöksy, luuseri, lihava sohvalla löhöävä kaljaa dokaava telkkarintöllöttäjä. Ikinä et tiskaa tai osallistu kotiduuneihin millään tavalla.”

“Lisäksi viime kesänä mökillä “sä” kännissä puhuit unissas jostain Heidistä ja hellittelit sitä ihan selvästi”

“Kun me mentiin naimisiin “sä” sanoit rakastavas mua ikuisesti, mutta et ole sitä sanonut sen jälkeen kertaakaan.”

“Cry me a river ja niin edes päin, äläkä ikinä ilmesty mun portillein enää.”

“Muuta sinne saatanan Pohjois-Karjalaan ja dokaa sitä kaljaa sitte vaikka aamunkoittoon.”

Näin vastasi “mä”, mutta lehdellämme ei ole asiaan virallista kantaa.

Posti siirtynee norjalaisomistukseen?

Norjalaisomisteinen R Kioski on tehtostamassa yhteistyötään Postin kanssa, joka on tiettävästi edelleen suomalaisomisteinen. Asia ei välttämättä lähitulevaisuudessa ole näin, sillä saammiemme norjalaistietojen mukaan pääomasijoittaja Reitangruppen As aikoo vallatta R Kioskin jälkeen myös Postin. 

Norjalainen vinkkimiehemme Jop Nesbö (nimi EI muutettu) sanoi painokkaasti, että Reittangruppenin strategisiin tavoitteisiin kuuluu vallata myös Posti ja se tarkoittaisi sitä, että Postissa tulisi tapahtumaan ennennäkemätön myllerrys sen jälkeen. 

Jos vanhat merkin pitävät paikkansa, Posti tultaisiin valtauksen jälkeen pilkkomaan pienempiin osiin ja Reittangruppenille jäisi ainoastaan Postin pakettipalvelut sekä hoivapalvelujen kehittäminen. Kirjeiden ja lehtien jakaminen lopetettaisiin kokonaan tai jos sen saisi jollain kohtuusummalla kaupaksi, se voitaisiin myydä asiasta kiinnostuneelle taholle.

Hoivapalvelujen säilyttäminen Reittagruppenilla perustuu tulevaan SOTE-lakiin ja sen valinnanvapausosioon, jonka jälkeen markkinoille astuisi varteen otettava kilpailija mm. Terveystalolle ja Mehiläiselle.

Emme tavoittaneet R Kioskin toimitusjohtajaa Teemu Rissasta haastattelua varten.

Nopeaa ja mukavaa on asiointi!

16. Huhti, 2017

HELLINTÄREKISTERILAKI

Hallituksen puoliväliriihitontuilta saamiemme tietojen mukaan tuoreiden ministerien lisäksi hallitus on saanut aikaiseksi myös hellintärekisterilain johon kansalaiset voivat oletettavasti vapaaehtoisesti rekisteröidä hellyydenosoituksensa ja hallitusta kohtaan tuntemansa ihailun. Toistaiseksi varmistamattomien tietojen mukaan kaiken takana on EU, joka ihanasti rakastaa.

Ensimmäisen kerran hellintärekisterilainsäädännöstä kuiskailtiin jo vuonna 2015, mutta orastava suhde kariutui nimettömänä pysyttelevän ministerin töppäilyihin, ja lakihankkeen pelättiin lykkääntyneen jopa vuosikausiksi. Onneksi hallituksen neuvokkaat puuhamiehet eivät jääneet lehdelle soittelemaan vaan kiepsauttivat frakkinsa rivakasti ylleen, ja onnellinen loppu häämöttää jälleen hieman lähempänä. Laille saataneen siunaus vielä ennen Juhannuksen lumia.

Tiedustelimme asiaan mielipidettä Piritorilla Vappua juhlivalta Ensio Käämiltä, mutta korkean juhlatunnelman vuoksi kommentti jäi hieman epäselväksi. Palaamme asiaan tarkennetun lausunnon kera joskus Juhannuksen jälkeen.

Laulikki Äpy
Vieraileva tyhjäntoimittaja

16. Huhti, 2017

Tämän raportin laati alapäätoimittaja Kimmo Laine 1.12.2016

Sähkeuutinen! Juuri saamiemme tietojen mukaan Guggenheim on kaatunut, oletettavasti liukkaalla tiellä. Selvittelemme juuri millaisia vammoja liukastumisesta koitui. Oliko tie aurattu, hiekotettu ja suolattu, sen selvitämme. Näillä keleillä on syytä varautua liukkaaseen, esimerkiksi kenkiin laitettavilla liukuesteillä, jotka ovat huomattavasti halvempia kuin lonkkaleikkaus, joka kaatunutta Guggenheimia saattaa tällä hetkellä odottaa. Päätämme pikaraportin näihin varoituksen sanoihin: varokaa heikkoja jäitä!

15. Huhti, 2017

Ateisteille uusi perinne

Ortodoksikirkossa on tapana, että kiirastorstaina piispa Ambrosius pesee kahdentoista papin jalat Uspeskin katedraalissa. Perinteessä yritetään apinoida Jeesuksen kuviteltua opetuslasten jalkojen pesua ennen viimeistä ateriaa.

Ateistit ovat nyt keksineet oman uuden perinteen. Eroakirkosta.fi:n perustaja Petri Karisma pesee Darwinin päivänä 12.2. kahdentoista johtavan ateistin munat.
Munat tuodaan tieteiden taloon folioihin pakattuna ja kun ne on kuorittu, Karisma pesee ne juhlallisin menoin.